Eindejaarsaanbod traiteur

hoofdgerechten

 

Onze hoofdgerechten worden verpakt in gesealde bakjes die zowel in microwave als oven (160 °C) kunnen. Een normale portie is ong. 300-400gr per pers.

 

Hoofdgerechten met vlees
    • Vol au vent
      kip, balletjes en champignons € 23,00/kg
    • Varkenshaasje op Ardense wijze met champignonroomsaus en fijne uitjes €39/kg
      Sappig en rosé gebakken varkenshaasje in een smaakvol roomsausje met champignons en fijne uitjes.
    • Mechelse Koekoek “fine champagne” €42/kg
      Filet van Mechelse koekoek in een lichtbruine saus, verfijnd met room, kruiden en een vleugje cognac. Dit alles afgewerkt met verse Jonagold appelen en rozijnen
    • Reefilet met appel/veenbessensaus €59/kg
    • Stoofpotje van jong everzwijn Grand-Mère € 47.00/kg
      Heerlijke ragout van zacht gegaard everzwijn in rode wijn met wildfond, champignons, spek, tijm en laurier
    • Stoofpotje van Belgisch hert met boschampignons € 47.00/kg
      Een heerlijk mals hertenstoofpotje in een krachtige rode wijnsaus met spekblokjes en paddenstoelen
    • Eendenfilet met sinaasappelsaus €44/kg
      Eendenfilet mooi rosé gebakken in een fijne sinaasappelsaus met stukjes vers gesneden sinaasappel
    • Kalkoenpochette met portosaus €44/kg
      Verse kalkoenfilet gevuld met een vulling van kalkoengehakt, room, witloof en ham. Dit alles overgoten met een heerlijke portosaus
    • Kalfsblanquette €45/kg
      Heerlijk kalfsvlees in een romige saus verrijkt met champignons, wortelen en selder
    • Varkenswangetjes in zwarte pepersaus €44/kg
      Heerlijk mals gekookte varkenswangetjes in een zacht roomsausje met zwarte peper, tijm en rode wijn
    • Fazant ‘Zingara’ €52/kg
      Gebakken fazant (zonder beentjes) in een Spaanse vleesjus waarin stukjes tomaat, champignons, stukjes kapblokham en truffelsaus.

    • Parelhoenfilet ‘grand veneur’ en peertjes €49/kg
      Parelhoenfilet en peer in een lekkere klassieke wildsaus op basis van porto, rode wijn en aalbessengelei.
    • Osso bucco Milanaise €47/kg
      Malse kalfsschenkel met been in een zachte tomatensaus met groenten, witte wijn, olijfolie, tijm, laurier en wat sinaasappel zeste
    • Ossetong in Madeirasaus € 33/kg
      Zachte rundstong in een overheerlijke madeirasaus op basis van eigen jus en verse champignons
    • Stoofpotje lam met groentjes €42/kg
      Lamsragoût in een licht sausje, op smaak gebracht met verse kruiden, wortelen, raapjes, uitjes en erwten
    • Konijnenfilet met “Amber 69” €44/kg
      Heerlijk malse stukjes konijnenfilet gegaard in een bruine saus met champignons, ui en het bier Amber 69 uit Holsbeek
    • Glazed ham by De Kapblok
      Traag voorgegaard ong. 1.3 kg/stuk ( max. 6 pers.) €42/stuk
      Deze nootham snijden we uit een varkensham en pekelen we licht in de zelfde kruidenpekel als onze Leuvense ham en garen we traag voor. De glazuur met o.a. veenbessen doen we na het garen er op alvorens deze te vacumeren.
      Bereidingswijze:
      1 uur op voorhand uit de verpakking en op kamertemp.
      Daarna 60min. in de oven op 150°c
      KIDS
    • Balletjes in tomatensaus €19.80/kg
    • Vogelnestje in tomatensaus €5,90/st
    • Vol au vent kip, kippenballetjes en champignons € 23.00/kg
    • Bereid stoofvlees (runds/Limousin) €22.00/kg
    Hoofdgerechten met vis
      • Kabeljauwhaasje met prei  € 44/kg
        Het allerfijnste van de kabeljauw in een fijne witte wijnsaus met verse prei
      • Tongrolletjes op Oostendse wijze 53€/kg
        Fijne vers gekookte scharrolletjes met grijze garnalen en champignons in een heerlijke witte wijnsaus, afgewerkt met een vleugje peterselie
      • Tongrolletjes in kreeftensaus €53/kg
        Tongrolletjes in een Nantua kreeftensaus afgewerkt met cognac, room, tomatenblokjes en peterselie
      • Black-tiger scampi met fijne groentjes en rode kerrie €48/kg
        Scampi’s in een pittige rode currysaus met krokante groenten garnituur, afgewerkt met sesam
      • Vis blanqette Royale  €52/kg
        Kabeljauw, zalm en gepocheerde scampi’s in een getomateerde vissaus met stukjes tomaat en peterselie

    Vegetarisch gerecht
      • Veggie gele curry met groenten €22/kg
        Een werelds getinte gele thai currysaus waarin kokosmelk, limoen, look en specerijen met véél groenten waaronder gegrilde rode en gele paprika’s, gele wortel, kikkererwten, knolselder, zoete aardappel en groene boontjes
    Bijgerechten 
      • Stoofpeertjes met veenbessen
        500gr €11.50
        Mini peertje bereid in een kruidige veenbessenmix met porto, rode wijn
      • Chutney van appel en veenbessen
        500gr €12.00
        1kg €23.00
        Chutney van veenbessen, gember, uien, wijn met stukjes Bierbeekse appelen
      • Wintergroenten met vijgen
        500 gr €9.50/kg
        1 kg € 18.50
        Wortelen, courgettes, gebakken aubergines, rode ui en vijgenpartjes, bereid met komijn, kurkuma en tomatencoulis
      • Groene boontjes in bundeltje (per 6 verpakt) €9.90

        SAUSEN (altijd per 0.4 liter)
      • Grand veneur (wild) 0.4ltr €8.90/stuk
        Smaakvolle klassieke wildsaus op basis van porto, wildfond, rode wijn, aalbessengelei . Past uitstekend bij alle wildsoorten en gevogelte
      • Fine Champagnesaus 0.4ltr €10.50/stuk
        Feestsaus bij uitstek, ideaal bij wit vlees, gevogelte en vederwild
      • Peperroomsaus 0.4ltr 8.90/stuk
        Heerlijke witte roomsaus met groene peperkorrels. Een echte klassieker
      • Champignon saus 0.40ltr €8.90/stuk
        Roomsaus met witte wijn, tijm en champignons 
      • Portosaus 0.4ltr €8.90/stuk
        Rijke saus op basis van gestoofde uien, porto en Luikse stroop
      • Truffelsaus 0.4ltr €10.50/stuk
        Heerlijke roomsaus op basis van witte wijn en aalbessengelei met truffels
      • Sinaasappelsaus 0.4ltr €8.90/stuk
        Saus van sinaasappel, honing, toets van wildfond en afgeblust met cognac 
      • Nantuasaus 0.4ltr €10.50/stuk
        Licht pikante kreeftensaus afgewerkt met room en cognac om te serveren bij vis, schaaldieren en gevogelte
         
    Aardappelproducten

    Deze zijn enkel verkrijgbaar in de voorgestelde hoeveelheden.

    • Aardappelgratin 500gr €7.00/stuk
    • Aardappelgratin 1kg €12,50/stuk
    • Aardappelpuree natuur 500gr €6.00/stuk
    • Aardappelpuree wortel 500gr €7/stuk
    • Aardappelpuree knolselder 500gr €7/stuk
    • Aardappelpuree spinazie 500gr €7/stuk
    • Pomme Duchesse (180gr) €2.90/stuk
    • Verse aardappelkroketten 10 stuks €4,50
    • Verse aardappelkroketten 20 stuks €8,90
    • Verse aardappelkroketten  50stuks € 21,00
    • Verse hazelnootkroketten 20 stuks €12.00