Eindejaarsaanbod traiteur
hoofdgerechten
Onze hoofdgerechten worden verpakt per portie in gesealde bakjes geproduceert van gerecycleerde plastic die zowel in microwave als oven (160 °C) kunnen.
Een portie is ong. 360 gr per pers.
Indien de prijs per kg is aangegeven bestelt u gewoon per gewicht.
Bijgerechten, zoals extra sausen, groenten en/of gratin-kroketten enz. bestelt u apart.
Deze zijn niet inbegrepen bij de hoofdgerechten.
Even wat uitleg (omdat klanten vragen om een gerecht van bijv. 10 personen in minder bakjes te doen.)
Waarom per portie?
Onze bakjes zijn konisch (schuine kanten), zo kan u als klant ze stapelen (liefst dwars) in de oven en kan de oven overal gelijkmatig de bakjes opwarmen.
Vb: u kiest voor 10 personen 3 gerechten, 7 vlees, 2 vis en 1 vegan.
U hoeft dan geen verschillende opwarmtijden te hanteren, zelfs onze groenten en puree kunnen gelijktijdig opgewarmd worden.
Opwarmtijd ong. 30 minuten op 150 graden in de oven, of u nu voor 4 personen of 14 personen moet opwarmen.
U hoeft ook geen gaatjes in te prikken, de makkelijke verwijderbare folie heeft microscopische gaatjes die bij het opwarmen lucht doorlaten,
zodat deze niet bol te komen staan
(niet vergelijkbaar met de goedkopere en minder milieuvriendelijke reguliere verpakkingen van traiteurgerechten in de rekken van een warenhuis).
Kwaliteit tot en met de verpakking dus met oog voor het milieu .
Is er door omstandigheden iemand afwezig? Het bakje/de portie kan perfect ingevroren worden voor later.
Of nodig eens een misschien zzn alleenstaande kennis uit….?
Hoofdgerechten met vlees

- Truffelworst
Truffelworst met parijse champignons , zelf te bakken in boter, in schijfjes opdienen,
lekker met een confijt, sylvestergroenten en kroketten. (3 stuks x 120gr, ideaal is 1.5 truffelworst per pers.) €7.50 - Vol au vent
kip, balletjes en champignons € 24,20/kg - Varkenshaasje op Ardense wijze met champignonroomsaus en fijne uitjes €16
Sappig en rosé gebakken varkenshaasje in een smaakvol roomsausje met champignons en fijne uitjes. - Mechelse Koekoek “fine champagne” €17/pers.
Filet van Mechelse koekoek in een lichtbruine saus, verfijnd met room, kruiden en een vleugje cognac. Dit alles afgewerkt met verse Jonagold appelen en rozijnen - Reefilet met appel/veenbessensaus €24/pers.
- Stoofpotje van jong everzwijn Grand-Mère € 19/pers.
Heerlijke ragout van zacht gegaard everzwijn in rode wijn met wildfond, champignons, spek, tijm en laurier - Stoofpotje van Belgisch hert met boschampignons € 19/pers.
Een heerlijk mals hertenstoofpotje in een krachtige rode wijnsaus met spekblokjes en paddenstoelen - Eendenfilet met sinaasappelsaus €18.50/pers.
Eendenfilet mooi rosé gebakken in een fijne sinaasappelsaus met stukjes vers gesneden sinaasappel - Kalfsblanquette €18.50/pers.
Heerlijk kalfsvlees in een romige saus verrijkt met champignons, wortelen en selder - Varkenswangetjes in zwarte pepersaus €18.50/pers.
Heerlijk mals gekookte varkenswangetjes in een zacht roomsausje met zwarte peper, tijm en rode wijn - Fazantenfilet ‘grand veneur’ €22/pers.
Fazantenfilet in een lekkere klassieke wildsaus op basis van porto, rode wijn en veenbessengelei. - Parelhoenfilet met druivensaus €21/pers.
Malse filets van gebakken parelhoen in een gevogelte roomsaus met Pineau des Charentes, stukjes knolselder en groene druiven. - Ossetong in Madeirasaus € 14/pers.
Zachte rundstong in een overheerlijke madeirasaus op basis van eigen jus en verse champignons - Stoofpotje lam met groentjes €17.50/pers.
Lamsragoût in een licht sausje, op smaak gebracht met verse kruiden, wortelen, raapjes, uitjes en erwten - Konijnenfilet met “Amber 69” €18.50/pers.
Heerlijk malse stukjes konijnenfilet gegaard in een bruine saus met champignons, ui en het bier Amber 69 uit Holsbeek - Glazed ham by De Kapblok
Traag voorgegaard ong. 1.3 kg/stuk ( max. 6 pers.) €46/stuk
Deze nootham snijden we uit een varkensham en pekelen we licht in de zelfde kruidenpekel als onze Leuvense ham en garen we traag voor. De glazuur met o.a. veenbessen doen we na het garen er op alvorens deze te vacumeren.
Bereidingswijze:
1 uur op voorhand uit de verpakking en op kamertemp.
Daarna 60min. in de oven op 150°c - Gevulde kalkoen, kip of parelhoen (klik hier voor link)
- KIDS
- Balletjes in tomatensaus €19.80/kg
- Vogelnestje in tomatensaus €5,90/st
- Vol au vent kip, kippenballetjes en champignons € 24.20/kg
- Bereid stoofvlees (runds/Limousin) €24.00/kg
Hoofdgerechten met vis

-
- Tongrolletjes in kreeftensaus €22/pers.
Tongrolletjes in een Nantua kreeftensaus afgewerkt met cognac, room, tomatenblokjes en peterselie - Black-tiger scampi met fijne groentjes en rode kerrie €22/pers.
Scampi’s in een pittige rode currysaus met krokante groenten garnituur, afgewerkt met sesam - Vis blanqette Royale €21/pers.
Kabeljauw, zalm en gepocheerde scampi’s in een getomateerde vissaus met stukjes tomaat en peterselie
- Tongrolletjes in kreeftensaus €22/pers.
Vegetarisch gerecht

- Veggie gele curry met groenten €11.50/pers.
Een werelds getinte gele thai currysaus waarin kokosmelk, limoen, look en specerijen met véél groenten waaronder gegrilde rode en gele paprika’s, gele wortel, kikkererwten, knolselder, zoete aardappel en groene boontjes - Vegan Vol Au vent €11.50/pers
Vol au vent van groenten, champignons en soyastukjes met een bite
Bijgerechten
- Stoofpeertjes met veenbessen
500gr €12.50
Mini peertje bereid in een kruidige veenbessenmix met porto, rode wijn - Chutney van appel en veenbessen
500gr €14.00
1kg €27.00
Chutney van veenbessen, gember, uien, wijn met stukjes Bierbeekse appelen - Wintergroenten met vijgen
500 gr €11
Wortelen, courgettes, gebakken aubergines, rode ui en vijgenpartjes, bereid met komijn, kurkuma en tomatencoulis - Sylvester groenten
500gr €16
Pannetje bestaande uit boschampignons , eekhoorntjesbrood, parijse champignons, bundelzwammen en tuinbonen. - Groenten uit de Ardèche
500gr €16
Paddestoelenmengeling (meelkop, oesterzwammen, Parijse champignons), gebakken kastanjes en bladspinazie in een heerlijke portosaus. - Groene boontjes in bundeltje (per 12 verpakt) €11
Bundel groene boontjes samengehouden door een reepje courgette.
SAUSEN (altijd per 0.4 liter)
-
- Grand veneur (wild) 0.4ltr €10/stuk
Smaakvolle klassieke wildsaus op basis van porto, wildfond, rode wijn, aalbessengelei . Past uitstekend bij alle wildsoorten en gevogelte - Fine Champagnesaus 0.4ltr €12/stuk
Feestsaus bij uitstek, ideaal bij wit vlees, gevogelte en vederwild - Peperroomsaus 0.4ltr €10/stuk
Heerlijke witte roomsaus met groene peperkorrels. Een echte klassieker - Champignon saus 0.40ltr €10/stuk
Roomsaus met witte wijn, tijm en champignons - Portosaus 0.4ltr €10/stuk
Rijke saus op basis van gestoofde uien, porto en Luikse stroop - Truffelsaus 0.4ltr €12/stuk
Heerlijke roomsaus op basis van witte wijn en aalbessengelei met truffels - Sinaasappelsaus 0.4ltr €10/stuk
Saus van sinaasappel, honing, toets van wildfond en afgeblust met cognac - Nantuasaus 0.4ltr €12/stuk
Licht pikante kreeftensaus afgewerkt met room en cognac om te serveren bij vis, schaaldieren en gevogelte
Aardappelproducten
Deze zijn enkel verkrijgbaar in de voorgestelde hoeveelheden.
- Aardappelgratin 500gr €7.00/stuk
- Aardappelgratin 1kg €14/stuk
- Aardappelpuree natuur 500gr €6.00/stuk
- Aardappelpuree wortel 500gr €7/stuk
- Aardappelpuree knolselder 500gr €7/stuk
- Aardappelpuree spinazie 500gr €7/stuk
- Pomme Duchesse (180gr) €2.90/stuk
- Verse aardappelkroketten 10 stuks €4,50
- Verse aardappelkroketten 20 stuks €8,90
- Verse aardappelkroketten 50stuks € 21,00
- Verse hazelnootkroketten 20 stuks €12.00