Eindejaarsaanbod
bakwijze & opwarmtijden
Bakwijze en opwarmtijden
Al de zwarte gesealde pvc-schalen die u meekreeg zijn zowel micro-wave als ovenbestendig tot 160 c°!.
U hoeft er enkel een gaatje in te prikken, ook in de oven raden wij aan de folie er op te laten om uitdroging te voorkomen en de schalen te kunnen stapelen.
Onze transparante verpakkingen zijn enkel micro-wave bestendig.
Indien mogelijk stapelt u best een beetje gekruist dit laat de warmte tussen de bakjes door.
Gerechten vanaf 3-4 personen warmt u beter in de oven dan in de micro-wave op, dit gaat sneller en makkelijker.
Sausjes of groenten kan u dan gelijktijdig maar apart in de microwave opwarmen.
Onderstaande opwarmtijden voor de oven beginnen als het toestel voorverwarmd is.
Onderstaande opwarmtijden voor micro-wave zijn berekend voor gerechten voor 1 tot 2 personen.
Tip: indien u gratin heeft als bijgerecht en u hebt te weinig plaats in de oven, dan bakt u dit best net voor dat u de andere gerechten opwarmt, dit houdt de oven vrij tijdens het opwarmen, daarna warmt u de gerechten op en zet u de gratin afgedekt even opzij, tijdens het schikken van de maaltijden op de bord zet u hem eventjes opnieuw in de oven.
Opwarmtijden en temperaturen:
Zakouski’s, mini-bigkapblok, mini-quiches en mini-bruchetta’s
- Voorverwarmde oven : 6-8 min./180 °C.
Vlees, visgerechten, puree:
- Oven : 35 min./150 °C
- Microwave : 10 min./op max.
Sausen, groenten en soepen :
- Oven : 20 min./150 °C
- Microwave : 5 min./liter of kg
Sausen en soepen kunnen natuurlijk ook in een kookpan op het fornuis.
Gratin (maximum 6 cm hoog) :
- Oven: 20 min./180°C
Verse aardappelkroketten:
- Frituren op 180 °C tot ze mooi bruin zijn
Rauwe gevulde kip, kalkoen en fazant
- Oven : 160 °C
Gevulde kip en fazant 75 min.
Kalkoen 2.6kg 90 min.
Kalkoen 3.8kg 150 min.
Indien met kerntemp-meter tot 70°c kern
Voorgebakken gevulde kip, kalkoen en fazant (opwarmen):
- Oven : 150 °C met alu folie omwikkeld
Gevulde kip en fazant 45 min.
Kalkoen 2.6kg 75 min.
Kalkoen 3.8kg 90 min.
Best is deze produkten voor het opwarmen een 1.5 uur van te voren uit de koelkast te nemen.
Smakelijk!
En als je het echt niet kan, bel dan maar…
Franne & Nona